SAVANT - "Priče kraj ognjišta"

16.05.2019.

Nastupaju:
SAVANT (KC)
Nervous breakdown Nervni Slom (KC)
LionMane (RI)

NERVNI SLOM je prva i najstarija koprivnička autorska rock grupa.
1978.g osnovali su je Josip Ninković (gitara, /rođ.1956.g) i Tihomir Draksler (bas/rođ. 1960.g). Početkom 1980.g priključuje im se Darko Budna – (vokal, kasnije i gitara/rođ.1964.g). Uz navedeni trio, do danas - kroz grupu prolaze mnogi poznati koprivnički glazbenici. U početku sviraju hard rock cover-e, a od kraja 1982.g izvode isključivo svoje autorske pjesme. 1982.g dio su legendarnog kompilacijskog projekta "KC rock 82", a što je tada bilo jedno od prvih lokalnih demo rock izdanja na području cijele exYU! Do sredine 80tih bili su najaktivnija kop.grupa koja je bila support Parnog valjka, Boe, Drugog načina, Aerodroma, Pankrta, Kontrole leta, Patrole, itd.1998.g grupi se pridružuje Damir Ivić (vokal/rođ.1965.g), a u prosincu 2016.godine stalni član grupe postaje Igor Vidaković (bubnjar/rođ.1977.g).I dan danas praše opaki autorski rock.

LIONMANE je autorski heavy metal bend iz Rijeke osnovan tijekom ljeta 2015. godine.
Članovi grupe su
Ivan Jureško - Bass
Karolina Badunrina - Drums
Rafael Cvitković - Guitar
Danijel Jerčinović - Guitar & Vocals
Dugokosa četvorka stvara autorske pjesme po uzoru na predstavnike žanra kao što su Judas Priest, Iron Maiden, Scorpions, Accept itd. Gitarske harmonije, headbanganje i melodični vokali najbolje opisuju njihovo glazbeno stvaralaštvo u EP-u naziva ''Midnight Fever'' koji će biti izdan ove godine. Bend radi na novom materijalu koji će biti glazbeno zreliji.

SAVANT Iza imena Savant krije se petero koprivničkih heavy metal entuzijasta koji šire svoj specifičan zvuk bez oslanjanja na neke uzore:vokal Goran Fabijanović, Vedran Hrenić i Mario Vrabelj na gitarama, Branko Pleadin na bubnjevima te Leo Benkek na bass gitari.Savant je osnovan 2007. godine. Od svojih početaka bend stvara autorske pjesme na hrvatskom jeziku, čija se tematika bavi ljudskim manama i vrlinama, strahovima i nadanjima te nerijetkim izletima u fantasy vode.Savant ovom prilikom domaćoj publici predstavlja svoj album prvijenac uz moćnu podršku dva odlična benda.