Otisci okoline – grafička radionica

21.10.2019.

Grafička radionica OTISCI OKOLINE počiva na načelu prenamjene i recikliranja tako da se koriste materijali ali i razmišljanja nađeni in site ili usput na putu do radionice. Tradicionalni linorez nadopunit ćemo otiscima pronađenih predmeta oko mjesta održavanja i otisnuti svoje unikatne monotipije. Time se sudionike nastoji senzibilizirati za pronalaženje kreacije u svakodnevnim predmetima i situacijama i ujedno rekreirati i opuštati u prirodnom okruženju FUNK-a i kampusa.

Grafike ćemo izrađivati na dostupnom tekstilu (stare majice, otpadni tekstil), a gotov produkt vrećicu i maramu polaznici će moći koristiti za kupovinu (namirnica i dr.). Linorez će služiti za otisak slogana i poruka: otisci svojom estetikom progovaraju o okolišu kojeg želimo ovom akcijom pomoći zaštititi i smanjiti upotrebu plastičnih vrećica.
Radionica će se održati u FUNK-u, u subotu 9. studenog 2019. godine od 9 do 16 sati. Radionica je namijenjena svima starijima od 12 godina, besplatna, sav materijal je osiguran, a broj polaznika je ograničen.

Voditeljica radionice KRISTINA PONGRAC završila je dizajn interijera u Graditeljskoj školi Čakovec i diplomirala primijenjenu umjetnost na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Članica je HDLU-a i HDLU-a Međimurja, uz još nekoliko drugih udruga koje se bave promicanjem ekologije, umjetnosti i kulture. Uz umjetnički izričaj također vodi brojne radionice koje povezuju ekologiju i umjetnost u ZMAG-u (Zelena mreža aktivističkih grupa).