Radio Aktiv, Pepel Puh / FUNK, Koprivnica

05.03.2020.

RADIO AKTIV je autorski bend osnovan 2009. godine u Puli.
Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. 2011. osvajaju dvostruku titulu najboljeg mladog benda Hrvatske na najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF, HR Demo Klub), nakon čega se široj javnosti predstavljaju sa svoja prva dva službena singla - “Vrtimo se” i “Svaku noć, svaki dan”. 2012. objavljuju album prvijenac “Grije nas isto sunce” u izdanju Aquarius Recordsa i Spone, s kojeg je predstavljeno čak pet singlova. 2013. godine dobijaju nova priznanja struke osvojivši nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji "Novi izvođač godine" te “Fender Mega muzika” nagradu za najbolji mladi bend. 2015. bend objavljuje drugi studijski album - “Stvarnost između reklama” (Aquarius Records / Spona, 2015.) koji je izvrsno prihvaćen kod radijskih urednika, publike i glazbenih kritičara te donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac. Svo vrijeme, bend je i koncertno aktivan, pa tako nastupaju na brojnim klupskim i festivalskim svirkama diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. Nakon uspješnih singlova „Isto sunce“, „Jure, žure“, „Ovo nije san (feat. Geby)“ i „Par minuta ljeta“, bend objavljuje svoj posljednji singl s drugog albuma, simboličnog naslova - "Ostavimo trag", kojim zatvara jedno poglavlje benda. 

PEPEL PUH je šesteročlani podravski band koji uz povremene izmjene članova djeluje od 2015. godine. Od tada pa do sada Pepel Puh je odradio desetak nastupa u Podravini, Zagrebu i Kutini, započeo suradnju sa Glazbenom kućom s ciljem izbacivanja svog prvog albuma te snimio svoj prvi video uradak za pjesmu "Tenisice", u suradnji s Dinkom Šimcem.
Trenutačnu postavu banda čine Karlo Kučanda na gitari, Dragana Gunjević na bas gitari, Ivan Čolig i Lidija Domitrović na mikrofonu te njezini brat i sestra, Sven na bubnjevima i Sonja na saksofonu i klavijaturama.