Projekcija filma 'Ja bi' da to imam doma' / FUNK, Koprivnica

19.11.2020.

U petak, 20. studenog u 20 sati u prostoru Foruma udruga nezavisne kulture – FUNK održat će se projekcija dokumentarnog filma “Ja bi’ da to imam doma” redateljice Ane Opalić i redatelja Noe Kraljevića. Nakon projekcije filma održat će se razgovor sa scenaristicom filma, Eminom Hermann.
PRIJAVE:
Broj posjetitelja ograničen je na 30.
Potrebno je izvršiti prijavu na mail savez.udruga.funk@gmail.com te naznačiti ime i prezime, te broj mobitela osobe koju prijavljujete.
JA BI' DA TO IMAM DOMA
R: Ana Opalić i Noah Kraljević
Hrvatska / 2020. / dokumentarni film / 37'
U dokumentarnom filmu „Ja bi' da to imam doma“ 9 protagonista i protagonistkinja progovara o svojim iskustvima s doživljenim bullyingom, diskriminacijom i nasiljem. Ideja filma bila je okupiti pripadnike i pripadnice LGBTI zajednice u najširem smislu – tako da su zastupljena „sva slova akronima“ te osobe različite dobi i iskustava – osobe koje su doživjele vršnjački bullying i nasilje zbog svog rodnog identiteta i izražavanja, osobe koje su doživjele obiteljsko nasilje zbog svoje seksualne orijentacije, osobe koje su doživjele fizičke napade na javnim mjestima te osobe koje su zbog neprihvaćanja okoline pokušale suicid. Protagonisti i protagonistkinje filma osobe su različitih dobnih skupina, društvenih pozadina i geografskog porijekla, a samim time i različitih iskustava u kontekstu bivanja pripadnicima LGBT+ zajednice u Hrvatskoj.
Film progovara i o drugim temama kao što su odrastanje, odnos s roditeljima te comming out i posljedično (ne) prihvaćanje okoline. Protagonisti filma govore o svojim iskustvima osvješćivanja svoje seksualnosti, dijeljenja ili sakrivanja iste s okolinom, prvih zaljubljivanja i građenja ljubavnih odnosa u društvu koje te odnose vidi kao „drugačije“.