Otvorenje terminala električnih bicikala

11.06.2015.

Sukladno težnji „Kampus“-a za stvaranjem kompleksa minimalne emisije ugljičnog dioksida pokrenut je projekt uspostave sustava električnih bicikala, sufinanciran od strane Civitas Dyn@mo projekta i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je završen nedavnom izgradnjom terminala s pripadajućim električnim postoljima sa automatskim sustavom zaključavanja i ugrađenim punjačima za deset električnih bicikala s ugrađenim GPS sustavom. Terminal je u srijedu, 10. lipnja 2015. godine  službeno otvorila gradonačelnica Koprivnice Vesna Želježnjak uz brojnu delegaciju sudionika samog projekta.

Električni bicikli biti će u potpunosti integrirani u već dobro uhodani i popularni sustav mehaničkih bicikala BicKo te za njih vrijede isti uvjeti korištenja kao i za mehaničke bicikle (informacije dostupne na www.bicko.bike). Za električne bicikle predviđene su nove RFID kartice za otključavanje i posuđivanje bicikala koje zainteresirani budući korisnici mogu zatražiti kod ovlaštenog upravitelja sustava – „Kampus“ d.o.o. na adresi Trg dr. Žarka Dolinara 1. Potrebno je da korisnici imaju važeću osobnu iskaznicu i da sa ovlaštenim upraviteljem sustava „Kampus“ d.o.o. sklope ugovor o posudbi.

Sustav električnih bicikala prvenstveno je namijenjen studentima, profesorima i ostalim djelatnicima Sveučilišta Sjever kao i ostalim subjektima unutar kompleksa, ali je također otvoren za sve građane grada Koprivnice koji su uvođenjem ovog sustava dobili još jedan vid javnog gradskog prijevoza. Također u svrhu poboljšanja sveukupne kvalitete javnog prijevoza u gradu Koprivnici u procesu je unaprjeđenje postojećeg BicKo sustava mehaničkih bicikala.

Sve informacije o sustavu električnih bicikala možete zatražiti u prostorijama društva „Kampus“ d.o.o. (Trg dr. Žarka Dolinara 1, Koprivnica) i putem mail adrese  info@kampus-koprivnica.hr.